Pompoen-kaasgratin
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de pompoen, verwijder de zaden en zorg dat je 800 g pompoenvruchtvlees overhoudt. Snij in stukken van 3-4 cm. Pel de knoflook. Meng de stukken pompoen en de teentjes knoflook met 3 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Schep op een bakplaat en zet 15 à 18 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C, tot de pompoen net beetgaar is.
-
2
Haal de bakplaat uit de oven en schep de pompoenblokjes in een ovenschaal. Rasp de kaas of snij ‘m in fijne reepjes. Hak de salieblaadjes grof. Pers de teentjes knoflook en meng met de room en grof gehakte salie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
3
Strooi de gemalen kaas over de pompoenblokjes en overgiet met de room. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven