Recept

Scampi’s met kruidenlookboter en focaccia

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit is echt een feesthapje dat bij iederéén in de smaak valt.

Extra smaak: wie houdt van een getomateerd sausje, kan een eetlepel tomatenconcentraat toevoegen aan de scampi’s.

Makkelijk vooraf: de kruidenboter kun je op voorhand maken en afgedekt tot wel 3 dagen bewaren in de koelkast.

bereiding
  1. 1

    Start met de boter. Pel en pers de knoflook. Meng de peterselie, de knoflook, de geraspte citroenschil, eventueel de chilivlokken en wat zout onder de boter.

  2. 2

    Bak de focaccia in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Bak de scampi’s in de olie kort op een hoog vuur. Voeg de kruidenboter toe en laat die smelten. Breng de scampi’s op smaak op met het citroensap, peper en zout.

  4. 4

    Snij de citroen in partjes. Serveer de scampi’s met de focaccia, de citroenpartjes en de extra peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampi’s met kruidenlookboter en focaccia

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!