Kaiserschmarren van briochebrood met veenbessencompote
bereiding
-
1
Maak de compote. Doe de veenbessen samen met de suiker en de geraspte citroenschil in een steelpannetje. Breng het mengsel aan de kook en laat het 10 minuten op een zacht vuur pruttelen en indikken. Breng de compote op smaak met citroensap, neem hem van het vuur en laat hem afkoelen tot kamertemperatuur.
-
2
Snij het briochebrood in sneetjes. Klop de eieren los met de melk, het kaneelpoeder, het kardemompoeder en de vanillesuiker. Wentel het brood door de losgeklopte eieren.
-
3
Verhit boter in een pan en bak de sneetjes briochebrood krokant aan beide kanten. Scheur de sneetjes briochebrood met een spatel in stukken zoals bij klassieke kaiserschmarren. Bestrooi ze rijkelijk met poedersuiker en laat ze lichtjes karamelliseren.
-
4
Serveer de kaiserschmarren met veenbessencompote, vers fruit naar keuze en eventueel nog extra poedersuiker.