Recept

Kaiserschmarren van briochebrood met veenbessencompote

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een winters dessertje van Libelle Lekker Chef Natalie Peeters.


Natalie tipt
“Helemaal kerstproof: werk je dessertjes af met gesuikerde rozemarijn en veenbessen.
• Verwarm daarvoor 100 gram suiker met 100 milliliter water in een pannetje en laat ze inkoken tot een suikersiroop. 
• Wentel er de takjes rozemarijn en de veenbessen door en laat ze minstens een halfuur opdrogen op bakpapier. 
• Bestrooi ze dan rijkelijk met kristalsuiker om het besneeuwde effect te bekomen. Je kunt ze in een goed afgesloten doosje tot twee dagen bewaren in de koelkast.”
 

bereiding
  1. 1

    Maak de compote. Doe de veenbessen samen met de suiker en de geraspte citroenschil in een steelpannetje. Breng het mengsel aan de kook en laat het 10 minuten op een zacht vuur pruttelen en indikken. Breng de compote op smaak met citroensap, neem hem van het vuur en laat hem afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. 2

    Snij het briochebrood in sneetjes. Klop de eieren los met de melk, het kaneelpoeder, het kardemompoeder en de vanillesuiker. Wentel het brood door de losgeklopte eieren.

  3. 3

    Verhit boter in een pan en bak de sneetjes briochebrood krokant aan beide kanten. Scheur de sneetjes briochebrood met een spatel in stukken zoals bij klassieke kaiserschmarren. Bestrooi ze rijkelijk met poedersuiker en laat ze lichtjes karamelliseren.

  4. 4

    Serveer de kaiserschmarren met veenbessencompote, vers fruit naar keuze en eventueel nog extra poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kaiserschmarren van briochebrood met veenbessencompote

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!