Recept

Klassiek briochebrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijke brioche, een heerlijke broodklassieker. Reken drie uur extra bij de bereidingstijd om het deeg te laten rijzen.

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter met de melk en de suiker in een steelpannetje. Laat even afkoelen.

  2. 2

    Meng de bloem, gist, eieren en het melkmengsel kort onder elkaar. Voeg het zout toe en kneed 10 minuten tot een zacht deeg.

  3. 3

    Bol het deeg op, leg het in een ingevette kom, dek af met een schone keukenhanddoek en laat 1,5 uur rijzen op een warme plek.

  4. 4

    Duw het deeg na het rijzen in. Verdeel het deeg in drie gelijke porties en rol elke portie tot een lange worst.

  5. 5

    Vlecht het brood en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af en laat opnieuw 1,5 uur rijzen.

  6. 6

    Verwarm de oven voor op 185°C. Bestrijk het deeg met het losgeklopt eigeel en zet gedurende 35 à 40 minuten in de oven tot het brood mooi goudbruin ziet.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Klassiek briochebrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!