Pistache-citroenmoelleux
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter met de witte chocolade en de pistachepasta op een zacht vuur.
-
2
Klop de eieren en de extra dooier met de suiker tot een lichte en luchtige ruban. Rasp de schil van de citroen tot je 2 koffielepels zeste hebt. Zeef de bloem boven de ruban en schep luchtig om. Voeg de chocolademengeling, de citroenzeste en een snuifje zout toe en spatel alles voorzichtig door elkaar.
-
3
Beboter en bebloem de cupcakevormpjes of ramequins. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cakejes 6 à 8 minuten in de oven tot de binnenkant zacht en smeuïg is. Heb je liever een volledig gebakken resultaat, reken dan 8 à 10 minuten.
-
4
Rooster intussen de pistaches in een pan zonder vetstof en hak ze grof. Roer 1 eetlepel pistachepasta los met beetje water. Haal de cakejes uit de oven en laat ze 1 minuut rusten. Werk de pistachemoelleux dan af met de pistachenootjes en de extra pistachepasta.