Recept

Pistache-citroenmoelleux

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een fris feestdessert met dé noot van 2025!

Voorbereiding:

Het cakebeslag kun je tot één dag vooraf maken, in de vormpjes schenken en bewaren in de koelkast. Haal de vormpjes uit de koelkast 20 minuten voor je ze in de oven schuift om ze op kamertemperatuur te laten komen.

Het cakebeslag kun je ongebakken zelfs invriezen. Doe het beslag in de vormpjes en dek het af. Vries de vormpjes tot één maand in. Haal ze de dag voor het feest uit de diepvries en laat ze ontdooien in de koelkast.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter met de witte chocolade en de pistachepasta op een zacht vuur.

  2. 2

    Klop de eieren en de extra dooier met de suiker tot een lichte en luchtige ruban. Rasp de schil van de citroen tot je 2 koffielepels zeste hebt. Zeef de bloem boven de ruban en schep luchtig om. Voeg de chocolademengeling, de citroenzeste en een snuifje zout toe en spatel alles voorzichtig door elkaar.

  3. 3

    Beboter en bebloem de cupcakevormpjes of ramequins. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de ­cakejes 6 à 8 minuten in de oven tot de binnenkant zacht en smeuïg is. Heb je liever een volledig gebakken resultaat, reken dan 8 à 10 minuten.

  4. 4

    Rooster intussen de pistaches in een pan zonder vetstof en hak ze grof. Roer 1 eetlepel pistache­pasta los met beetje water. Haal de cakejes uit de oven en laat ze 1 ­minuut rusten. Werk de pistachemoelleux dan af met de pistache­nootjes en de extra pistachepasta.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pistache-citroenmoelleux

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!