Recept

Panna cotta met mandarijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geef jouw succesnummer een chique upgrade. Let wel: het dessert moet minstens 2 uur opstijven.

Tel nog 20 minuten extra bij de bereidingstijd als je voor de feestelijke afwerking kiest.

bereiding
  1. 1

    Week de gelatine in koud water gedurende 5 minuten.

  2. 2

    Warm de room, suiker en vanille extract op in een pannetje.

  3. 3

    Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme panna cotta, roer goed los tot er zeker geen klontertjes meer zijn. Vul de glaasjes met de pana cotta. Laat volledig opstijven in de koelkast, gedurende 2-3 uur.

  4. 4

    Pel en snij de mandarijnen in partjes (à vif). Werk de glaasjes af met mandarijnpartjes en fijngehakte pistachenoten.

Zo maak je van deze panna cotta een echte feesttop
  1. 1

    Maak de panna cotta zoals in het basisrecept, maar verdeel over 4 hoge martinicoupes. Laat eveneens 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Pers het sap van twee mandarijnen uit. Warm het op met de suiker en roer er het aardappelzetmeel (eerst opgelost in 2 el water) door tot sausdikte. Laat afkoelen.

  3. 3

    Pel en snij de andere mandarijnen (à vif) tussen de vliezen door in mooie partjes. Verkruimel de speculaasjes.

  4. 4

    Werk de glaasjes panna cotta af met mandarijn, meringue en speculaaskruimels. Eindig met een blaadje munt en een lepel van de de mandarijncoulis.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Panna cotta met mandarijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!