Peren in bladerdeegjasje met vanillesaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de peren, maar laat het steeltje eraan. Verwijder met een scherp aardappelmesje voorzichtig het klokhuis van onderaan de peer, maar snij niet te diep. Besprenkel de peren met het citroensap om verkleuren te voorkomen.
-
2
Breng 1 liter water met de suiker en de vanillesuiker aan de kook. Pocheer er de peren een 8-tal minuten in, ze moeten nog stevig aanvoelen. Laat de peren afkoelen in de siroop en laat ze nadien uitlekken.
-
3
Snij uit het bladerdeeg 4 rondjes van 4 cm voor de bodem en snij de rest van het deeg in repen van 1,5 cm breed. Gebruik hiervoor eventueel een ravioli- of pizzasnijder.
-
4
Maak de vulling. Meng het hazelnoot-poeder met de zachte boter en de poedersuiker en vul er de holtes in de peren mee op. Zet de gevulde peren op de bladerdeeg-rondjes en wikkel er de repen bladerdeeg rond. Laat het steeltje vrij. Borstel het deeg in met de losgeklopte eidooier. Zet de peren rechtop in een ingevet groot muffinbakblik. Bak de peren 20 à 25 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.
-
5
Maak intussen de vanillesaus. Breng de melk met het vanillemerg aan de kook. Klop de suiker met de eidooiers tot een gele ruban. Roer er het maïszetmeel door.
-
6
Giet de kokende melk op de ruban en roer los. Giet alles terug in de kookpot en laat al roerend indikken op een zacht vuur. Zodra de saus begint te dikken, giet je ze over in een kannetje. Serveer de peertjes meteen met de vanillesaus.