Recept

Kaneelwafels met appel, honing en slagroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat een wafels, een echt herfstige traktatie. 


Tip: zo klop je eiwitten perfect stijf
• Gebruik verse eieren en scheid het eiwit heel voorzichtig van de dooiers. Een beetje dooier in het eiwit kan het stijfkloppen bemoeilijken.
• Laat de eiwitten op kamertemperatuur komen voor je ze gaat opkloppen. Koude eiwitten worden minder snel luchtig.
• Ontvet de binnenkant van een mengkom met wat citroensap of azijn om zeker een vetvrije kom te hebben en maak je garde of mixer eveneens heel goed schoon.

bereiding
  1. 1

    Los de gist op in de melk. Splits de eieren. Hou het eiwit even aan de kant. Klop de dooiers los. Roer het gistmengsel door de eidooiers. Doe 550 milliliter lauw water bij het beslag en klop er beetje bij beetje de gezeefde bloem door. Smelt 225 gram boter en roer ze door het beslag. Laat het beslag even rusten.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf met een snuif zout. Spatel de eiwitten voorzichtig door het beslag. Laat het beslag 20 minuten rusten onder een schone keukenhanddoek.

  3. 3

    Terwijl het deeg rijst kun je de gekaramelliseerde appeltjes maken. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in plakjes. Besprenkel ze met het citroensap. Verhit 50 gram boter in een pan en bak er de appeltjes in, tot ze goudbruin kleuren. Strooi er de suiker over en wentel al de plakjes door de suiker tot ze karamelliseren. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.

  4. 4

    Laat het wafelijzer zo heet mogelijk worden. Bak wafels van het beslag en draai het wafelijzer tijdens het bakken.

  5. 5

    Leg de wafels op een bord, verdeel er wat appeltjes, slagroom en honing over. Strooi er nog wat kaneel over.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kaneelwafels met appel, honing en slagroom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!