Recept

Panpizza met bloemkoolbodem, boschampignons, mascarpone en truffelolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gezonde, herfstige pizza!

Een pizzabodem op basis van bloemkool kun je zelf maken, bijvoorbeeld met ons recept op libelle-lekker.be/bloemkoolbodem. Je kunt ze ook kant-en-klaar kopen in de grotere supermarkt. De bodems bevatten 45% bloemkool en zijn makkelijk krokant te bakken. Ze bevatten meer vezels dan een klassieke bodem en minder koolhydraten.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 240°C. Snij de grote champignons in plakjes. Pel de knoflook en snij hem fijn.

  2. 2

    Leg de pizzabodems in vuurvaste pannen die in de oven mogen. Bestrijk ze met de mascarpone. Verdeel er de champignons en de knoflook over, kruid alles met peper en zout en ris er de tijmblaadjes over. Bak de pizza’s 10 minuten in de oven.

  3. 3

    Besprenkel de pizza’s met de truffelolie en werk ze af met enkele blaadjes peterselie.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Panpizza met bloemkoolbodem, boschampignons, mascarpone en truffelolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!