Klassieke kippensoep met verse kippenbouillon
bereiding
-
1
Pel de ui en snij hem in grove stukken. Snij de wortel in grove stukken. Maak een kruidentuiltje met het laurierblad, de tijm en de rozemarijn.
-
2
Leg de kip of de bouten in een kookpot. Voeg de wortel, de ui, de selder, de knoflook, de kruidnagel, een flinke snuif zout en het kruidentuiltje toe en vul aan met water tot de kip onder staat. Breng aan de kook en laat 40 minuten afgedekt zacht koken. Haal de kip uit de bouillon en haal het vlees van de botten. Zeef de bouillon.
-
3
Schil de wortelen en snij ze in fijne reepjes. Spoel de prei en snij ze in fijne reepjes. Spoel de selder en snij hem in heel fijne reepjes. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de wortel, de prei en de selder gedurende 1 minuut. Kruid met peper en zout. Voeg 1 liter van de verse kippenbouillon toe en laat 10 minuten koken. Voeg de reepjes kip toe en laat nog even samen opwarmen.
-
4
Kruid de soep bij met peper en zout. Breng op smaak met enkele druppels citroensap. Garneer met verse peterselie.