Recept

Britse appelcrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen taart, wel pure Britse verwennerij. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen bloem en boter schaars waren, ontstond dit eenvoudige dessert als alternatief voor de klassieke apple pie. Appelpartjes of -blokjes worden in een ovenschaal gelegd, rijkelijk bestrooid met kaneel en suiker en bedekt met een kruimellaag van bloem, boter en suiker. Na het bakken is de bovenkant heerlijk krokant, terwijl de appels zacht en sappig zijn. Serveer de crumble warm met custard, room of een bolletje vanille-ijs.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Meng de appel met de ­vanillesuiker, de kaneel en de honing. Vul hiermee de ovenschotel of 6 kleinere schaaltjes.

  2. 2

    Meng de bloem met de suiker, het amandelpoeder en het hazelnotenpoeder. Voeg de koude boter in blokjes toe tot je een kruimelig mengsel hebt. Doe dit niet met de hand, maar gebruik twee messen waarmee je het deeg tot kruimels ‘snijdt’. Meng er de amandelschilfers door.

  3. 3

    Strooi het kruimeldeeg luchtig over de appelblokjes. Bak de crumble 15 à 20 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is. Serveer hem warm.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Britse appelcrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!