Recept

Groene gnocchi uit de oven met ­broccoli, spekjes en mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gnocchi uit de oven? Ja, graag!

Tip: Graag nog wat extra groenten erbij? Voeg gespoelde en uitgelekte bladspinazie toe samen met de broccoli en de spekjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Blancheer de broccoli­roosjes 3 à 4 minuten in kokend water, giet ze af en laat ze uitlekken.

  2. 2

    Bak de spekjes in een droge pan goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan – indien nodig in een klein beetje olie – de gnocchi 4 à 5 minuten tot ze licht goudbruin zijn.

  3. 3

    Pel de knoflook en doe hem samen met de andere ingrediënten voor de kruidensaus in de blender. Mix tot een gladde saus.

  4. 4

    Meng de gnocchi, de broccoliroosjes en de spekjes met de groene kruidensaus in een schaal. Snij de mozzarella in plakjes en leg die erbovenop.

  5. 5

    Zet de schaal 20 à 25 ­minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is en een goudbruin korstje krijgt. Werk de schotel af met verse tijm.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groene gnocchi uit de oven met ­broccoli, spekjes en mozzarella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!