Groene gnocchi uit de oven met broccoli, spekjes en mozzarella
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Blancheer de broccoliroosjes 3 à 4 minuten in kokend water, giet ze af en laat ze uitlekken.
-
2
Bak de spekjes in een droge pan goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan – indien nodig in een klein beetje olie – de gnocchi 4 à 5 minuten tot ze licht goudbruin zijn.
-
3
Pel de knoflook en doe hem samen met de andere ingrediënten voor de kruidensaus in de blender. Mix tot een gladde saus.
-
4
Meng de gnocchi, de broccoliroosjes en de spekjes met de groene kruidensaus in een schaal. Snij de mozzarella in plakjes en leg die erbovenop.
-
5
Zet de schaal 20 à 25 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is en een goudbruin korstje krijgt. Werk de schotel af met verse tijm.