Zeebaars uit de oven met prei en granaatappel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de preiwitten en lente-ui schoon en snij ze in fijne ringen. Spoel de citroen. Snij een helft in 4 plakken, Âhalveer de andere helft. Hak 4 takjes dille fijn, hou de rest volledig.
-
2
Leg de zeebaarzen op een werkvlak en vouw telkens de bovenste filet naar boven. Leg telkens een volledig takje dille, een plakje citroen en wat kappertjes op de onderste filet. Kruid deze met peper en zout. Leg de bovenste filet terug op de andere filet.
-
3
Leg de preiringen en ¾ van de lente-ui op de bodem van een licht ingevette ovenschaal. Kruid ze met peper en zout. Leg er de gevulde zeebaarzen voorzichtig op. Verdeel er de rest van de kappertjes en de gehakte dille over. Kruid nog eens met peper en grof zeezout. Sprenkel er royaal olijfolie over. Zet de vis 25 minuten in de oven.
-
4
Haal de schotel uit de oven. Bestrooi de vissen met de granaatappelpitjes en de rest van de lente-ui en serveer.