Recept

Zeebaars uit de oven met prei en granaatappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk gezonde ovenschotel met een frisse toets van granaatappel!

Deze visschotel kun je ook maken met bijvoorbeeld forel. Ga je een hele verse vis zelf ­ontschubben, neem dan een scherp koksmes en schraap van de staart richting kop. De los-gekomen schubben spoel je nadien voorzichtig van de vis. Geen zin in dat extra ‘prulwerk’? Laat de vis dan fileren en ­ontschubben door de visboer.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de preiwitten en lente-ui schoon en snij ze in fijne ringen. Spoel de citroen. Snij een helft in 4 plakken, ­halveer de andere helft. Hak 4 takjes dille fijn, hou de rest volledig.

  2. 2

    Leg de zeebaarzen op een werkvlak en vouw telkens de bovenste filet naar boven. Leg telkens een volledig takje dille, een plakje citroen en wat kappertjes op de onderste filet. Kruid deze met peper en zout. Leg de bovenste filet terug op de andere filet.

  3. 3

    Leg de preiringen en ¾ van de lente-ui op de bodem van een licht ingevette ovenschaal. Kruid ze met peper en zout. Leg er de gevulde zeebaarzen voorzichtig op. Verdeel er de rest van de kappertjes en de gehakte dille over. Kruid nog eens met peper en grof zeezout. Sprenkel er royaal olijfolie over. Zet de vis 25 minuten in de oven.

  4. 4

    Haal de schotel uit de oven. Bestrooi de vissen met de granaatappelpitjes en de rest van de lente-ui en serveer.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeebaars uit de oven met prei en granaatappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!