Recept

Forel in vijgenblad met kruiden en citroen en courgetti

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een bijzondere manier om vis te bereiden en te serveren!

Wist je dat de vijgenbladeren dit visgerecht een delicate limoengeur en -smaak geven? Een aanrader! Eet ze echter niet mee op, want ze zijn nogal stug.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de citroenen. Snij 1 citroen in plakjes, rasp de schil van de andere citroen en pers er dan het sap uit. Meng 6 eetlepels olie met de citroenschil, het citroensap, de kappertjes en de gehakte groene kruiden en borstel de vissen aan de binnen- en buitenkant in met dit mengsel. Leg in elke vis een takje dille en enkele citroenplakjes.

  2. 2

    Verpak de vissen in elkaar overlappende vijgenbladen, zorg dat ze er helemaal door bedekt worden. Bind ze vast met keukentouw. Leg de vissen in een ovenschaal en gaar ze 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Spoel de courgettes en snij ze met een spiralizer of mandoline in tagliatelle. Fruit ze in een beetje olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. ­Serveer de gegaarde forel met de courgetti.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Forel in vijgenblad met kruiden en citroen en courgetti

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!