Hartige pompoenbroodjes
bereiding
-
1
Meng de lauwe melk met de gist en suiker. Laat 5 minuten staan tot het schuimt.
-
2
Doe de bloem, de pompoenpuree, de gesmolten boter, het ei, de kurkuma en het zout in een keukenmachine. Giet er het melk-gistmengsel bij en kneed 8 Ã 10 minuten tot een soepel deeg.
-
3
Doe het deeg in een licht ingevette kom, dek af en laat 1 uur rijzen.
-
4
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol tot bolletjes. Bind elk bolletje losjes in met 4 kruisende stukken keukentouw (niet te strak, ze moeten nog rijzen). Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af en laat nog 30 minuten rijzen.
-
5
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de broodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Laat even afkoelen en verwijder dan voorzichtig het touw. Steek in elk broodje een klein stukje pecannoot of kaneelstokje als ‘steeltje’. Snij de broodjes open en beleg ze naar eigen smaak.