Recept

Pompoenbroodjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Té schattig toch, deze pompoenbroodjes? Ideaal voor in je lunchbox rond Halloween, of voor je herfstbrunch.

bereiding
 1. 1

  Verkruimel de gist in het water. Laat 10 minuutjes oplossen.

 2. 2

  Meng de bloem, het zout en de oregano door elkaar in een kom. Maak een kuiltje in het midden en doe daar de pompoenpuree en het gistmengsel in, samen met 1 el olijfolie. Meng met 1 hand tot het deeg begint samen te hangen.

 3. 3

  Kneed op het werkvlak nog zo'n 15 minuten stevig door. Vorm een bal van het deeg.

 4. 4

  Verdeel het deeg in 9 stukken van gelijke grootte. Vorm van 8 stukjes een balletje.

 5. 5

  Neem een stukje keukentouw van ongeveer 1 meter. Wikkel het kruislings over een deegballetje, en vervolgens nog een keer tussen de vier touwtjes in, zodat je een balletje krijgt dat 8 partjes heeft. Strik het touwtje vast. Herhaal dit met de resterende zeven balletjes. Vorm van het negende stukje deeg acht 'steeltjes' en plak ze met een beetje water bovenaan op elk pompoentje, liefst een beetje schuin zodat het steeltje de touwtjes niet raakt (anders kun je die later moeilijk verwijderen).

 6. 6

  Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Leg de pompoentjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met de rest van de olijfolie. Dek af met plasticfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plek.

 7. 7

  Bak de pompoenbroodjes 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven als ze mooi goudbruin en gaar zijn, verwijder het touwtje en laat ze afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenbroodjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!