Macaroni met pompoen, spinazie en ricotta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes. Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met wat olijfolie, kruid met peper en zout en zet ongeveer 30 minuten in de oven.
-
2
Pel en snipper het sjalotje en bak met de geperste look in olijfolie glazig. Voeg de goed gespoelde en uitgelekte spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout. Kook de macaroni beetgaar zoals vermeld op de verpakking.
-
3
Haal de pompoenblokjes uit de oven en mix de helft ervan met de ricotta en enkele eetlepels pastavocht tot een romige saus. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.
-
4
Giet de pasta af en meng er de pompoensaus, de rest van de pompoenblokjes en de spinazie onder. Schep alles in een ingevette ovenschaal en bestrooi met wat gemalen kaas. Zet 15 minuten in de oven.