Recept

Waldorfsalade met kaasblokjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een herfstige saladeklassieker!

De Waldorfsalade bestaat al sinds 1893. Deze frisse klassieker werd voor het eerst geserveerd in het chique Waldorf-Astoria Hotel in New York. Oorspronkelijk was het een eenvoudige combinatie van appel, knapperige bleekselderij en een lepel mayonaise. Later kwamen daar walnoten en druiven bij. Tegenwoordig zijn er talloze variaties, met bijvoorbeeld rozijnen, kip of kaas.

bereiding
  1. 1

    Halveer de druiven. Snij de selder in plakjes. Hak de andijvie of de kropsla grof. Verwijder het klokhuis van de appel en snij ’m in blokjes. Hak de walnoten grof.

  2. 2

    Meng de mayonaise met de yoghurt, het citroensap en de honing en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Maak een salade met alle groenten, de druiven en de blokjes kaas. Druppel er wat van de saus over, werk af met de noten en strooi er wat selderijzout over.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Waldorfsalade met kaasblokjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!