Recept

Kikkererwten­stoofpotje met ­spinazie en ­stracciatella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kikkererwten en stracciatella vormen een heerlijke combinatie in dit zomerse eenpansgerecht!

Stracciatella is een Italiaanse kaas gemaakt van koemelk die ook wordt gebruikt als vulling van een burrata. Heerlijk romig dus! Je vindt deze kaas in de supermarkt en bij de kaasboer.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook.

  2. 2

    Voeg de gespoelde en uitgelekte kikkererwten, de tomatenpuree, het paprikapoeder en de oregano toe en roer goed. Giet de bouillon erbij en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen.

  3. 3

    Spoel de spinazie, laat ze uitlekken en voeg ze in delen toe aan de pan, zodat ze rustig kan slinken. Knijp er een beetje citroensap over voor extra frisheid.

  4. 4

    Breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer in diepe kommen met een lepel stracciatella in het midden en werk het stoofpotje af met het verse basilicum.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kikkererwten­stoofpotje met ­spinazie en ­stracciatella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!