Gemarineerde paprika’s
bereiding
-
1
Breng een ruime pot met gezouten water aan de kook en leg er de puntpaprika’s in. Laat ze 15 minuten op een zacht vuur koken.
-
2
Zet de ovengril aan. Leg de andere paprika's in een ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze in ongeveer 20 minuten rondom zwart blakeren. Keer ze halverwege om.
-
3
Doe alle paprika’s, ook de puntpaprika’s, in een kom, dek die af met vershoudfolie en laat ze 10 minuten staan. Dit helpt de stoom vast te houden en zorgt ervoor dat de schil gemakkelijk van het vruchtvlees loslaat. Verwijder vervolgens het vel, de steel en de zaadlijsten.
-
4
Pel en pers de knoflook. Meng de olijfolie met de knoflook en de azijn. Breng de olie op smaak met peper en zout. Leg er de paprika’s in en laat ze minstens 30 minuten tot 1 uur marineren.
-
5
Pel en snipper de rode ui. Leg de gemarineerde paprika’s op een mooie serveerschaal, giet er de marinade over en werk af met de rode ui en de peterselie.