Recept

Gemarineerde paprika’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zonder schil = beter verteerbaar

Puntpaprika’s hebben dunner vruchtvlees dan gewone paprika’s, waardoor ze snel té zacht worden als je ze zwart blakert. Door ze kort te blancheren, behouden ze hun stevigheid en kun je het velletje makkelijk verwijderen. Als je de schil verwijdert, proef je voornamelijk het zoete en zachte vruchtvlees van de paprika’s. Bovendien maak je ze ook lichter verteerbaar.

bereiding
  1. 1

    Breng een ruime pot met gezouten water aan de kook en leg er de puntpaprika’s in. Laat ze 15 minuten op een zacht vuur koken.

  2. 2

    Zet de ovengril aan. Leg de andere paprika's in een ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze in ongeveer 20 minuten rondom zwart blakeren. Keer ze halverwege om.

  3. 3

    Doe alle paprika’s, ook de puntpaprika’s, in een kom, dek die af met vershoudfolie en laat ze 10 minuten staan. Dit helpt de stoom vast te houden en zorgt ervoor dat de schil gemakkelijk van het vruchtvlees loslaat. Verwijder vervolgens het vel, de steel en de zaadlijsten.

  4. 4

    Pel en pers de knoflook. Meng de olijfolie met de knoflook en de azijn. Breng de olie op smaak met peper en zout. Leg er de paprika’s in en laat ze minstens 30 minuten tot 1 uur marineren.

  5. 5

    Pel en snipper de rode ui. Leg de gemarineerde paprika’s op een mooie serveerschaal, giet er de marinade over en werk af met de rode ui en de peterselie.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gemarineerde paprika’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!