Mosselen met wodka en venkel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Mosselen met wodka en venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mosselpotje met een vleugje alcohol

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper 2 uien fijn.

    Snij een rood pepertje in fijne reepjes.

    Snij de venkelknol in stukjes en hak het groen fijn.

    Rasp 1 kl citroenschil.

  2. 2

    Spoel de mosselen.

    Maak de venkel schoon.

    Snij de knol in stukjes en hak het groen fijn.

  3. 3

    Fruit een ui in de helft van de olijfolie.

    Doe er de rijst bij.

    Roerbak de rijstkorrels glazig.

    Schenk er de helft van de bouillon bij.

    Roer om en laat afgedekt op een zacht vuur sudderen, tot praktisch al de vloeistof opgeslorpt is.

    Schenk er de rest van de bouillon bij, roer opnieuw om en laat weer afgedekt, verder garen op een zacht vuur.

  4. 4

    Stoof de andere ui, het pepertje en de venkel in een diepe pan, in de rest van de olijfolie.

  5. 5

    Doe er de mosselen, het citroenschilletje, de peterselie en de wodka bij.

    Kook afgedekt op een hevig vuur tot de mosselen opengaan.

  6. 6

    Zeef het kookvocht van de mosselen, doe het bij de rijst en laat afgedekt koken tot alle vloeistof is opgeslorpt (de rijst zal dan gaar zijn).

  7. 7

    Haal de mosselen uit hun schelp - op een paar na voor een afwerking van het gerecht.

    Schep ze met de mosselgroenten bij de rijst.

    Neem de peterselie weg.

    Kruid naar smaak bij met peper en zout.

    Schep voorzichtig om en laat nog heel even verwarmen.

    Werk af met de mosselen in de schelp en het gehakte venkelgroen.

    Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper 2 uien fijn.

    Snij een rood pepertje in fijne reepjes.

    Snij de venkelknol in stukjes en hak het groen fijn.

    Rasp 1 kl citroenschil.

  2. 2

    Spoel de mosselen.

    Maak de venkel schoon.

    Snij de knol in stukjes en hak het groen fijn.

  3. 3

    Fruit een ui in de helft van de olijfolie.

    Doe er de rijst bij.

    Roerbak de rijstkorrels glazig.

    Schenk er de helft van de bouillon bij.

    Roer om en laat afgedekt op een zacht vuur sudderen, tot praktisch al de vloeistof opgeslorpt is.

    Schenk er de rest van de bouillon bij, roer opnieuw om en laat weer afgedekt, verder garen op een zacht vuur.

  4. 4

    Stoof de andere ui, het pepertje en de venkel in een diepe pan, in de rest van de olijfolie.

  5. 5

    Doe er de mosselen, het citroenschilletje, de peterselie en de wodka bij.

    Kook afgedekt op een hevig vuur tot de mosselen opengaan.

  6. 6

    Zeef het kookvocht van de mosselen, doe het bij de rijst en laat afgedekt koken tot alle vloeistof is opgeslorpt (de rijst zal dan gaar zijn).

  7. 7

    Haal de mosselen uit hun schelp - op een paar na voor een afwerking van het gerecht.

    Schep ze met de mosselgroenten bij de rijst.

    Neem de peterselie weg.

    Kruid naar smaak bij met peper en zout.

    Schep voorzichtig om en laat nog heel even verwarmen.

    Werk af met de mosselen in de schelp en het gehakte venkelgroen.

    Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.