Recept

Abrikozenchutney met lavendel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De combinatie van frisse zoetzure abrikozen, pittige chili en bloemige lavendel maakt deze chutney een van onze topfavorieten. Lekker bij een kaasplankje, maar ook op bruschetta met ricotta, tussen een croque of op vanille-ijs.

bereiding
  1. 1

    Spoel en halveer de abrikozen en verwijder de steen. Pel de rode ui en de knoflook en snipper ze fijn. Haal de lavendelbloemetjes van de takjes.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een pan en stoof de rode ui en de knoflook aan.

  3. 3

    Voeg de abrikozen en de wijn toe. Laat ook de abrikozen even stoven.

  4. 4

    Voeg de suiker, de wittewijnazijn, het zout, de chilivlokken en de lavendelbloemetjes toe. voeg het water toe en laat alles stoven tot een mooie chutney. Voeg indien nodig extra water toe. Je kunt de chutney helemaal plat laten koken, maar hij is het mooist als je de gehalveerde abrikozen nog ziet. Bij het afkoelen zal de chutney nog verder indikken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Abrikozenchutney met lavendel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!