Recept

Koude zalmsalade met erwtjes, radijzen en komkommer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zalm is een klassieker bij een koude schotel, maak hem een keer op deze manier!

De juiste zalm kiezen maakt echt een wereld van verschil voor deze koude schotel. Koop kraakverse zalm bij de visboer, die helder en zalmroze is, stevig aanvoelt en fris ruikt. Wilde zalm heeft een fijnere structuur en een stevige bite, maar is wel wat duurder. Gekweekte zalm is een tikkeltje vetter en zachter van smaak, maar zal sneller uit elkaar vallen als je ’m gaart en is dus misschien minder geschikt voor deze koude schotel. Kies steeds voor zalm met een duurzaam keurmerk: MSC voor wilde vis, ASC voor gekweekte vis.

bereiding
  1. 1

    Breng de visbouillon aan de kook en leg er de zalm in. Laat de vis op een zacht vuur 10 minuten garen. Schep hem vervolgens uit de pan en laat hem volledig afkoelen.

  2. 2

    Blancheer ondertussen de erwtjes en de tuinbonen. Giet ze af en spoel ze onder koud water. Dop de tuinbonen. Spoel de komkommers en snij ze in de lengte in reepjes. Spoel de radijzen en snij ze in plakjes of partjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine ringen. Snij de citroen in partjes.

  3. 3

    Maak de saus. Pel en pers de knoflook. Mix alle ingrediënten voor de saus glad en kruid ze met peper en een beetje zout.

  4. 4

    Leg de zalm in het midden van een schaal en strooi er de roze peperkorrels over. Schik er de rest van de ingrediënten mooi rond. Serveer de salade met de saus, de partjes citroen en de dille. Lekker met een stukje brood erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koude zalmsalade met erwtjes, radijzen en komkommer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!