Koude zalmsalade met erwtjes, radijzen en komkommer
bereiding
-
1
Breng de visbouillon aan de kook en leg er de zalm in. Laat de vis op een zacht vuur 10 minuten garen. Schep hem vervolgens uit de pan en laat hem volledig afkoelen.
-
2
Blancheer ondertussen de erwtjes en de tuinbonen. Giet ze af en spoel ze onder koud water. Dop de tuinbonen. Spoel de komkommers en snij ze in de lengte in reepjes. Spoel de radijzen en snij ze in plakjes of partjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine ringen. Snij de citroen in partjes.
-
3
Maak de saus. Pel en pers de knoflook. Mix alle ingrediënten voor de saus glad en kruid ze met peper en een beetje zout.
-
4
Leg de zalm in het midden van een schaal en strooi er de roze peperkorrels over. Schik er de rest van de ingrediënten mooi rond. Serveer de salade met de saus, de partjes citroen en de dille. Lekker met een stukje brood erbij.