Gevulde komkommer uit de oven
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Snij de komkommers in de lengte doormidden en schraap er met een lepel de zaadjes uit. Leg de uitgeholde komkommers in een ingevette ovenschaal.
-
3
Stoof de ui aan in de olijfolie en bak glazig. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Pers het teentje knoflook boven de pan en voeg ook de tomatenpuree toe. Laat even meebakken. Voeg dan de stukjes tomaat toe en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Laat 5 minuten zachtjes garen. Haal de pan van het vuur.
-
4
Meng de helft van de kaas en de peterselie door het gehaktmengsel. Vul er de komkommers mee. Bestrooi met de rest van de gemalen kaas, dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 25 minuten in de oven.
-
5
Haal de aluminiumfolie weg en zet even de ovengrill aan, tot de kaas mooi bruin is. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer.