Quiche met feta en chorizo
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ronde quichevorm van 26 cm diameter in met boter en leg het bladerdeeg erin. Druk het deeg goed aan, snij het overtollige deeg weg en prik het in met een vork.
-
2
Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de courgette en snij ¾ in fijne blokjes. Stoof de ui en de knoflook glazig in olijfolie en voeg dan de courgetteblokjes toe. Bak ze een paar minuten mee.
-
3
Snij de chorizo in dunne plakjes. Snij de rest van de courgette in dunne plakjes en halveer ze voor de afwerking.
-
4
Klop de eieren los met de room en kruid het mengsel met de Provençaalse kruiden, peper en zout.
-
5
Leg de ui, de knoflook en de courgette op de bodem in de bakvorm. Verdeel ook de chorizoplakjes erover, maar hou er enkele apart voor de afwerking. Doe het eimengsel in de vorm. Leg de resterende courgetteplakjes en plakjes chorizo in bloemetjespatroon op de quiche en verkruimel de feta over het geheel. Bak de quiche 35 minuten in de oven. Lekker met een rucolasalade.