Russisch ei
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze afkoelen. Kook de eieren hard. Spoel en pel ze en laat ze afkoelen. Halveer de eieren.
-
2
Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste minuut de erwtjes toe. Giet ze af, spoel ze onder koud wateren meng ze beide onder de aardappelblokjes.
-
3
Meng de mayonaise met de yoghurt en het kerrie-poeder. Hak de bladpeterselie fijn. Snij de haring en de augurken in stukjes. Spoel de tomaat en snij ze in fijne plakjes.
-
4
Schik de sla in een schaal, lepel er de aardappelmix bij. Werk af met de haring, augurk, tomaat en de gehalveerde eieren.
-
5
5 Kruid met peper en zout en werk af met de dressing en de fijngehakte bladpeterselie.