Recept

Kipschotel met citroen en rozemarijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook koud kan kip heel lekker zijn.

Tip: voeg maïszetmeel nooit rechtstreeks toe aan een warme saus, want dan zal ze klonteren. Je roert het poeder altijd eerst los in koud water tot je een wit papje krijgt, en mengt het dan pas (al roerend) onder de warme vloeistof.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kipfilets in dunne plakjes en leg ze in een ingevette ovenschaal. Kruid ze met peper, zout en de kipkruiden en bedruppel ze met de olijfolie en de witte wijn.

  2. 2

    Spoel de citroen en snij de helft ervan in plakjes. Schik die op de kipfilets. Doe er wat verse takjes rozemarijn over. Gaar de kipfilets zo’n 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Haal de schaal uit de oven en giet het vrijgekomen vocht in een pannetje. Pers de overige halve citroen hierbij uit. Roer het maïszetmeel los in 30 milliliter koud water. Warm het citroensap in het pannetje wat op en roer er het opgeloste maïszetmeel onder. Laat het sausje al roerend indikken.

  4. 4

    Giet de saus over de kipfilets en laat alles afkoelen. Werk dan af met de verse tijm en de extra rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipschotel met citroen en rozemarijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!