Kipschotel met citroen en rozemarijn
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kipfilets in dunne plakjes en leg ze in een ingevette ovenschaal. Kruid ze met peper, zout en de kipkruiden en bedruppel ze met de olijfolie en de witte wijn.
-
2
Spoel de citroen en snij de helft ervan in plakjes. Schik die op de kipfilets. Doe er wat verse takjes rozemarijn over. Gaar de kipfilets zo’n 20 minuten in de oven.
-
3
Haal de schaal uit de oven en giet het vrijgekomen vocht in een pannetje. Pers de overige halve citroen hierbij uit. Roer het maïszetmeel los in 30 milliliter koud water. Warm het citroensap in het pannetje wat op en roer er het opgeloste maïszetmeel onder. Laat het sausje al roerend indikken.
-
4
Giet de saus over de kipfilets en laat alles afkoelen. Werk dan af met de verse tijm en de extra rozemarijn.