Citroenmarmelade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Citroenmarmelade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mediterraans

bereiding
  1. 1

    Boen de citroenen grondig schoon.

  2. 2

    Schil 2 citroenen flinterdun, en snij de schil verder in heel fijne reepjes.

  3. 3

    Snij 2 citroenen in plakken en verwijder de pitten. Schil de overblijvende 4 citroenen tot op het vruchtvlees en snij dan de partjes tussen de vliezen uit.

  4. 4

    Doe het citroensap, het vruchtvlees, de plakjes, schilletjes en geleisuiker in een pan en breng aan de kook. Laat 4 minuten borrelend doorkoken.

  5. 5

    Schenk de marmelade in bokaaltjes en dek meteen af.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Boen de citroenen grondig schoon.

  2. 2

    Schil 2 citroenen flinterdun, en snij de schil verder in heel fijne reepjes.

  3. 3

    Snij 2 citroenen in plakken en verwijder de pitten. Schil de overblijvende 4 citroenen tot op het vruchtvlees en snij dan de partjes tussen de vliezen uit.

  4. 4

    Doe het citroensap, het vruchtvlees, de plakjes, schilletjes en geleisuiker in een pan en breng aan de kook. Laat 4 minuten borrelend doorkoken.

  5. 5

    Schenk de marmelade in bokaaltjes en dek meteen af.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.