Recept

Griekse pastasalade met gebraiseerde venkel, dille en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Breng de feta extra op smaak door ’m na het verkruimelen te mengen met een beetje olijfolie, wat citroensap, chiliflakes, zwarte peper en oregano.

bereiding
  1. 1

    Snij de venkelknollen doormidden en snij ze dan in redelijk dunne partjes. Verwijder het loof, maar gooi het niet weg: de takjes zijn mooi als versiering.

  2. 2

    Verhit olie in een pan. Pel en pers de knoflook. Breng de venkel op smaak met de knoflook, peper en zout. Leg de venkel in de pan en bak de partjes mooi bruin langs beide kanten. Voeg de venkelzaadjes toe en bak nog 2 minuten verder aan.

  3. 3

    Blus de pan met wat water (of eventueel een scheutje pastis) en zet dan een deksel op de pan. Smoor de venkel op een zacht vuur in ongeveer 20 minuten gaar. Keer de stukjes af en toe om en voeg indien nodig nog een klein beetje water toe.

  4. 4

    Kook ondertussen de pasta al dente in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel en halveer de kerstomaten. Spoel de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij de komkommer in halvemaantjes. Snipper de dille fijn, hou 2 eetlepels apart voor de vinaigrette.

  5. 5

    Maak de vinaigrette door de olie te mengen met de geraspte citroenschil, het citroensap en de gesnipperde dille. Breng de vinaigrette op smaak met peper, zout en de venkelzaadjes.

  6. 6

    Giet de pasta af en meng er meteen de vinaigrette onder. Laat de pasta dan afkoelen en meng er dan de venkel, de komkommer, de tomaat en de dille onder. Werk de salade af met de verkruimelde feta en het venkelloof (of extra dille).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Griekse pastasalade met gebraiseerde venkel, dille en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!