Recept

Pastasalade met kip, broccoli en champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze pastasalade maak je met thousand island-dressing. Deze vind je kant-en-klaar bij de vinaigrettes en sauzen in de supermarkt. Het is een roze, klassieke Amerikaanse saus op basis van mayo, ketchup en fijngehakte augurkjes.

Wil je zelf thousand island-dressing maken? Een recept vind je hier.

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta al dente volgens de ¬aanwijzingen op de verpakking in licht¬gezouten water. Giet hem af en spoel he¬m goed onder stromend koud water om af te koelen.

  2. 2

    Snij de broccoli in kleine roosjes en kook ze beetgaar. Giet ze af en laat ze goed afkoelen.

  3. 3

    Snij de kipfilets in blokjes of reepjes. Verhit een beetje olie in een pan en bak de kip goudbruin en gaar. Kruid de blokjes met peper en zout. Maak de champignons schoon, snij ze in plakjes en voeg ze toe aan de kip. Bak ze enkele minuten mee. Doe de ¬kruidenboter in de pan bij de kip en champignons. Laat de boter smelten en meng alles goed. Laat het kip-champignonmengsel afkoelen.

  4. 4

    Spoel de maïs en laat hem uitlekken. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze fijn. Maak de rode paprika schoon en snij ze in blokjes.

  5. 5

    Meng de afgekoelde pasta, de ¬broccoliroosjes, de kip-champignonmix, de maïs, de paprika en de lente-ui onder elkaar. Voeg de thousand island-dressing toe en meng goed. Voeg eventueel nog extra saus, peper of zout toe naar smaak. Laat de salade minstens 30 minuten ¬trekken in de koelkast voor het lekkerste resultaat.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastasalade met kip, broccoli en champignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!