Recept

Citroenpasta met bloemkool, kappertjes en pesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eenvoudig, makkelijk en snel pastagerecht van Libelle Lekker Chef Natalie.

Tips

  • Deze pasta is ook lekker afgewerkt met een krokant gebakken crumble van panko, peterselie en knoflook.
  • Met de verse pesto kun je zowel de ratatouillegroenten van woensdag als deze pasta op smaak brengen. Een restje is ook lekker bij de apero.

bereiding
  1. 1

    Verdeel de bloemkool in roosjes en meng ze met de helft van de geraspte citroenschil, de helft van het citroensap en een flinke scheut olijfolie. Schep ze in het bakmandje van de airfryer en gaar ze 10 minuten op 200°C.

  2. 2

    Kook de pasta 2 à 3 minuten in lichtgezouten water en giet hem af. Snipper de peterselie. Verhit olijfolie en boter in een pan. Voeg de kappertjes, de dille, de peterselie, de pijnboompitten en de hazelnoten toe en schep alles goed om. Doe de geroosterde bloemkool erbij en breng ze op smaak met de rest van het citroensap en de geraspte citroenschil.

  3. 3

    Meng de pasta onder de bloemkool. Stort de citroenpasta in een grote schaal en werk hem af met de pesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroenpasta met bloemkool, kappertjes en pesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!