Recept

Steak tartaar met zoetzuur komkommerslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker gerechtje van Libelle Lekker Chef Natalie.

Tips

  • Steak tartaar maak je naar eigen smaak. Het gerecht is ook lekker met Aziatische smaakmakers, zoals vers geraspte gember, lente-ui, sojasaus, vissaus en sesamolie. Werk het dan bijvoorbeeld af met sesamzaadjes.
  • Gebruik sowieso supervers rundvlees van goede kwaliteit. Kies voor een mals stukje zoals ossenhaas, dat is makkelijker zelf te versnijden.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalotten. Snipper de peterselie. Hak de augurken fijn. Snij het vlees met een vlijmscherp mes in fijne repen en daarna in heel fijne blokjes. Hak nog even na met je mes tot het vlees op americain lijkt. Meng er dan de augurken, de kappertjes, de sjalotten en de peterselie onder. Breng de steak tartaar op smaak met sojasaus, peper en zout.

  2. 2

    Maak het slaatje. Spoel de komkommer en snij hem met de mandoline in flinterdunne plakjes. Snipper de dille en meng die onder de komkommer. Meng er de appelazijn, olijfolie, peper en zout onder.

  3. 3

    Leg de steak tartaar met een dresseerring op een mooi bord en duw hem een beetje aan. Werk hem af met een toefje tuinkers, een appel¬kappertje en het komkommerslaatje en druppel er extra vierge olijfolie over. Serveer met de dunne sneetjes getoast brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Steak tartaar met zoetzuur komkommerslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!