Steak tartaar met zoetzuur komkommerslaatje
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalotten. Snipper de peterselie. Hak de augurken fijn. Snij het vlees met een vlijmscherp mes in fijne repen en daarna in heel fijne blokjes. Hak nog even na met je mes tot het vlees op americain lijkt. Meng er dan de augurken, de kappertjes, de sjalotten en de peterselie onder. Breng de steak tartaar op smaak met sojasaus, peper en zout.
-
2
Maak het slaatje. Spoel de komkommer en snij hem met de mandoline in flinterdunne plakjes. Snipper de dille en meng die onder de komkommer. Meng er de appelazijn, olijfolie, peper en zout onder.
-
3
Leg de steak tartaar met een dresseerring op een mooi bord en duw hem een beetje aan. Werk hem af met een toefje tuinkers, een appel¬kappertje en het komkommerslaatje en druppel er extra vierge olijfolie over. Serveer met de dunne sneetjes getoast brood.