Recept

Griekse kip met feta, komkommer, tomaat en citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Koolhydraatarm, maar rijk aan smaak.

bereiding
  1. 1

    Dep de kipfilets droog en bak ze eerst krokant in wat boter. Kruid ze met de gedroogde oregano, peper en zout. Zet het vuur lager en laat de kipfilets garen onder deksel tot ze volledig gaar zijn.

  2. 2

    Snij de feta in blokjes. Spoel de komkommer en snij hem in blokjes. Spoel de tomaten en snij ze zonder de zaadjes in blokjes. Pel en snipper de rode ui. Snij de olijven in ringetjes. Snipper de dille.

  3. 3

    Pers ½ citroen uit. Meng het sap met dubbel zoveel olijfolie en voeg de komkommer, de tomaat, de olijven, de feta, de rode ui en de gehakte dille toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en roer om. Laat het nog even marineren.

  4. 4

    Snij de andere citroenhelft in 4 stukken. Verdeel de kip over een serveerschaal, lepel er de gemarineerde groenten en ¬feta over. Serveer de kip met de citroen en de extra dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Griekse kip met feta, komkommer, tomaat en citroen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!