Aardappelwafeltjes met blauwekaasdip
bereiding
-
1
Schil de aardappelens, snij ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en pureer ze. Maak het lente-uitje schoon en hak het fijn. Meng het lente-uitje, het ei en de bloem onder. Breng de puree op smaak met peper en zout.
-
2
Verwarm het wafelijzer en vet het licht in met boter of olie. Schep kleine hoopjes beslag in het ijzer en bak de wafeltjes goudbruin en krokant. Laat ze afkoelen op een rooster.
-
3
Maak intussen de blauwekaasdip. Prak de blauwe kaas fijn en meng er de zure room en het citroensap onder zodat je een romige saus verkrijgt. Breng de saus op smaak met wat peper.
-
4
Leg de aardappelwafeltjes op een serveerschaal. Lepel een beetje blauwekaasdip op elk wafeltje. Werk ze af met de bieslook en de peterselie.