Pastéis de nata
bereiding
-
1
Breng 80 milliliter water aan de kook met de suiker, het kaneelstokje en de geraspte citroenschil. Laat het mengsel enkele minuten koken tot de suiker is opgelost. Neem de suikersiroop van het vuur en laat ze even afkoelen. Haal het kaneelstokje eruit.
-
2
Meng 50 milliliter van de melk met het maïszetmeel. Warm de overige melk op tot net onder het kookpunt. Giet de warme melk bij de melk met het maïszetmeel en roer goed door. Voeg geleidelijk aan de suiker-siroop toe en blijf goed roeren. Halveer het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit. Voeg de zaadjes en de eidooiers toe aan de warme melk-suikersiroop en meng goed. Laat die pudding afgedekt afkoelen.
-
3
Verwarm de oven voor op 205°C. Leg de twee bladerdeegvellen op elkaar en rol ze op tot een lange cilinder. Snij die in 12 ringen van ± 2 cm dik. Rol of duw deze bladerdeegringen met de hand of deegrol plat tot een dikte van 4 mm. Duw ze met je duimen in 12 ingevette cupcakevormpjes. Vul de vormpjes voor 2/3 met de pudding. Bak de pastéis 15 minuten in de oven en laat ze daarna volledig afkoelen. Werk de pastéis eventueel af met poedersuiker.