Braadworst met uiensaus en wortelstoemp
bereiding
-
1
Schraap de wortelen schoon en snij ze in schijfjes. Pel en snipper de sjalot. Fruit de sjalot glazig aan in wat boter. Voeg dan de wortelschijfjes toe. Kruid ze met peper, zout en de gedroogde tijm. Voeg een beetje water toe en laat de wortelen onder deksel garen op een zacht vuur.
-
2
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af en pureer ze. Stamp de aardappelen tot puree en breng die op smaak met de mascarpone, peper, zout en de nootmuskaat.
-
3
Neem het deksel van de kookpot met wortelen. Laat ze even droog koken, voeg de honing toe en laat ze kort karamelliseren. Roer de gekaramelliseerde worteltjes door de puree.
-
4
4 Pel de uien en snij ze in ringen. Bak de worsten op een middelhoog vuur in boter aan beide kanten goudbruin. Voeg de uiringen toe aan de pan en bak ze samen verder op een zacht vuur tot ook de ui zacht is. Voeg wat extra water toe aan de pan en roer tot een saus. Kruid de saus met peper en zout en bind ze met de bruine sausbinder.
-
5
Serveer de wortelstoemp met de gebakken braadworst en de uiensaus.