Kalkoen zoetzuur
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalkoen zoetzuur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een exotisch stukje vlees op je bord

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

    Rasp 10 g gember en een limoenschil.

    Snij 1 bosje lente-ui in stukjes.

  2. 2

    Meng 10 g geraspte gember met 1 geraspte limoenschil en 2 eetlepels zoete chilisaus en strijk er een kalkoenrollade van 1 kg mee in.

  3. 3

    Zet, in een ovenschotel, 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.

    Doe er 2 dl gevogeltefond , 1 bosje lente-ui in stukjes en 200 g ananasblokjes (uit blik) bij.

  4. 4

    Laat nog 20 minuten garen.

    Haal het vlees uit de schotel en laat het even rusten alvorens het in plakken te snijden.

  5. 5

    Doe nog 2 dl gevogeltefond bij de saus, laat tot het kookpunt komen en indikken met wat opgelost maiszetmeel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

    Rasp 10 g gember en een limoenschil.

    Snij 1 bosje lente-ui in stukjes.

  2. 2

    Meng 10 g geraspte gember met 1 geraspte limoenschil en 2 eetlepels zoete chilisaus en strijk er een kalkoenrollade van 1 kg mee in.

  3. 3

    Zet, in een ovenschotel, 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.

    Doe er 2 dl gevogeltefond , 1 bosje lente-ui in stukjes en 200 g ananasblokjes (uit blik) bij.

  4. 4

    Laat nog 20 minuten garen.

    Haal het vlees uit de schotel en laat het even rusten alvorens het in plakken te snijden.

  5. 5

    Doe nog 2 dl gevogeltefond bij de saus, laat tot het kookpunt komen en indikken met wat opgelost maiszetmeel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.