Recept

Peercarpaccio met stracciatella, kappertjes en saffraan

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Extra smaak met mosterdzaad: pure, onbewerkte mosterdzaadjes koop je bij de gespecialiseerde kruidenier of online. Je kunt ze heel eenvoudig konfijten en bewaren in een bokaaltje. De frisse, licht pittige mosterdzaadjes zijn een echte meerwaarde bij een zomers hapje of een kaasplankje en zien er lekker verfijnd uit.

De saffraandraadjes in dit gerecht worden alleen voor de afwerking gebruikt. Vind je dat wat te duur? Je kunt ze gewoon weglaten of vervangen door iets anders, scheutjes van rode biet bijvoorbeeld. Die zijn mooi rood en passen hier qua smaak ook bij.

bereiding
 1. 1

  Breng ruim water met de mosterdzaadjes aan de kook. Zet het vuur heel zacht en laat de zaadjes 20 minuten garen. Spoel de zaadjes.

 2. 2

  Breng 80 milliliter water met de wittewijnazijn en de suiker aan de kook. Laat het vocht even inkoken, meng er de voorgekookte mosterdzaadjes door en laat het vocht afkoelen. Bewaar het in een potje met deksel in de koelkast.

 3. 3

  Spoel de peren en snij ze met een mandoline in flinterdunne rondjes. Besprenkel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen. Hak de walnoten grof.

 4. 4

  Leg de peerplakjes op een mooi bord. Verdeel er de stracciatella, de mosterdzaadjes, de rozijnen, de kappertjes en de grofgehakte walnoten over. Werk het gerecht af met de toefjes veldsla en de saffraandraadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Peercarpaccio met stracciatella, kappertjes en saffraan

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!