Recept

Proseccotiramisu met aardbeien en basilicum

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een nóg feestelijkere versie van de Italiaanse dessertklassier!

Basilicum & aardbeien: een hemelse combinatie. Ze passen ook heel lekker samen in een zomers drankje of een frisse salade.

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren. Klop de eidooiers luchtig met de suiker. Voeg de mascarpone toe aan het eidooier-suikermengsel en klop ze samen verder luchtig. Klop ookde eiwitten luchtig en meng ze voorzichtig onder de mascarpone.

  2. 2

    Snij 400 gram aardbeien in stukken en plet ze grof met een vork of pureestamper. Voeg er de confituur, 10 fijngehakte basilicumblaadjes en 1 eetlepel citroensap aan toe.

  3. 3

    Doe de prosecco en de vlierbloesemsiroop in een kom. Wentel de koekjes kort in het proseccomengsel. Hou enkele koekjes apart voor de afwerking. Leg de koekjes onderaan in de glazen. Lepel er een laag mascarponecrème en een laagje geplette aardbeien op. Herhaal de laagjes nog 1 of 2 keer tot alles op is. Zet de glazen minstens 4 uur in de koelkast.

  4. 4

    Verkruimel de apart gehouden roze boudoirkoekjes en verdeel dat over de glazen. Werk de glazen af met de rest van het basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Proseccotiramisu met aardbeien en basilicum

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!