Recept

Taartjes met crème van witte chocolade en frisse fruitsalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je hebt voor dit recept 6 kleine taartvormpjes van 10 à 12 cm diameter nodig. Tel minstens 1 uur bij de bereidingstijd voor het afkoelen

Natalie tipt: deze taartjes zijn ook lekker met…

• frambozen, ongezouten pistachenootjes en extra witte chocolade

• plakjes banaan en bresiliennenootjes

• slagroom en Maltezers

bereiding
bereiding
  1. 1

    Breek de witte chocolade in stukjes en smelt ze in de melk au bain-marie. Week de gelatine in koud water. Knijp de gelatine daarna uit en los ze op in de warme chocoladecrème. Roer de gelatine goed los.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop de dooiers samen met de suiker tot een gladde ruban in de keukenrobot. Klop de eiwitten en de room in aparte kommen stijf.

  3. 3

    Meng de gesmolten chocolade onder de ruban. Spatel dan voorzichtig de slagroom en vervolgens ook het opgeklopte eiwit onder de crème. Doe de crème in een spuitzak en laat ze minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de taartvormpjes. Ontrol het zanddeeg en bekleed er de taartvormpjes mee. Duw het deeg goed tegen de randjes. Leg er bakpapier en bakparels of gedroogde spliterwten op en bak de bodempjes 15 minuten in de oven. Ontvorm de taartbodems en laat ze afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Maak de aardbeien schoon en snij ze in stukjes. Spoel en halveer de bessen. Snipper de munt. Rasp de schil van de citroen en pers er het sap uit. Meng de munt, de geraspte citroenschil en het citroensap onder het fruit. Vul de taartjes met de wittechocoladecrème en verdeel er het fruit en de bresiliennenootjes over. Werk de taartjes af met een extra takje munt en geef er de rest van het fruit bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Taartjes met crème van witte chocolade en frisse fruitsalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!