Recept

Mini chocoladecups met chocolademousse en hartjesfruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk zoet dessertje voor bij de koffie, ideaal voor Moederdag! 

Voor de chocolade cups
  1. 1

    Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom. Smelt de chocolade met een koffielepel boter en roer glad. In de microgolfoven lukt dit het best, reken op 1 minuut op 400 watt.

  2. 2

    Doe de chocolade in de silicone cupscake vormpjes. Bekleed de rand en bodem van de cups met een laagje chocolade. Maak 6 cupjes of meer indien gewenst. Zet ze in de koelkast en laat de chocolade hard worden.

  3. 3

    Maak ondertussen de chocolademousse. Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de room met de poedersuiker tot pieken. Warm de chocoladepellets met de melk op in de microgolfoven, 1 minuut op 400 Watt, roer tot een gladde chocoladesaus. Klop in een grote kom de eierdooiers los met de poedersuiker. Spatel er eerst de chocolade, de room en als laatste het eiwit door. Laat opstijven gedurende minimum 1,5 uur in de koelkast. Doe in een spuitzak met gekartelde spuitmond.

  4. 4

    Haal de chocoladecups uit de koelkast. Haal de chocoladecups voorzichtig uit het vormpje en vul met de chocolademousse. Werk af naar wens met een framboos.

Voor het hartjesfruit
  1. 1

    Snijd plakken van de verschillende soorten meloen, duw er met de hartjesvorm hartjes uit, laat ze een beetje uitlekken op keukenpapier en leg ze bij de chocoladecups met chocolademousse.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!