Recept

Komkommersoep met Griekse yoghurt en zadencrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze frisse komkommersoep is het perfecte gezonde hapje op een lentefeest.

Tip: de zadencrumble is ook lekker als afwerking van een salade.

bereiding
  1. 1

    Spoel de komkommer. Schil ¾ van de komkommer en snij dat vruchtvlees in blokjes. Maak het preiwit schoon en snij het in ringen. Stoof de prei en de komkommer aan in een beetje olijfolie. Overgiet de groenten met de bouillon en kook ze gaar.

  2. 2

    Rooster de noten, pitten en zaden in een pannetje. Maal ze samen met de peterselie en wat olijfolie in de blender tot een kruidige crumble. Breng de crumble op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Voeg 200 milliliter Griekse yoghurt toe aan de soep, mix de soep goed fijn en kruid ze met peper en zout. Snij de rest van de komkommer ongeschild in flinterdunne plakjes.

  4. 4

    Verdeel de soep over kommetjes en werk elk kommetje af met een eetlepel yoghurt, enkele plakjes komkommer en de zadencrumble.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Komkommersoep met Griekse yoghurt en zadencrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!