Recept

Samosa’s met raita

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

 • Samosa’s zijn traditionele Indiase streetfoodsnacks die vaak uit de hand worden gegeten. Het vergt wat oefening om ze te vouwen, maar op de meeste verpakkingen vind je stap-voor-stap aanwijzingen. Zodra je de techniek onder de knie hebt, is het echt makkelijk.
 • Raita is een Indiase yoghurtdip die bij pikante gerechten geserveerd wordt om de mond wat te blussen. Jij kiest uiteraard zelf hoe pittig je je samosa’s maakt!

Tijdwinst: in de airfryer is dit gerecht 5 minuten sneller klaar dan in de oven. Bovendien drogen de samosa’s minder uit en heb je minder olijfolie nodig.

bereiding
 1. 1

  Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze in 20 minuten gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af en laat ze even uitdampen.

 2. 2

  Zet de kookpot terug op het vuur. Pel de knoflook en de ui en snipper ze fijn. Stoof ze samen met de erwtjes en de specerijen kort in wat olijfolie. Voeg de gekookte aardappelen toe en plet ze tot een stevige puree. Laat de vulling wat afkoelen.

 3. 3

  Leg de vellen brikdeeg klaar, vouw ze tot een halve cirkel en vouw dan het bovenste flapje naar beneden zodat je een mooie rechthoek krijgt. Leg links onderaan wat van de aardappel-erwtjesvulling en vouw een hoek van het deeg naar boven toe. Vouw het zo verder tot je mooie driehoekjes krijgt. Herhaal dit voor alle samosa’s.

 4. 4

  Leg de samosa’s in de airfryer en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Bak ze 5 minuten in de airfryer.

 5. 5

  Maak intussen de raita. Spoel de komkommer en de radijsjes en snij ze in halve maantjes of kwartjes. Meng ze onder de Griekse yoghurt, maar hou wat groenten apart voor de afwerking. Kruid de raita met peper, zout en het komijnpoeder. Snipper de bladpeterselie fijn.

 6. 6

  Haal de samosa’s uit de airfryer en serveer ze met de raita. Strooi er de rest van de komkommer en radijsjes over en werk af met de bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Samosa’s met raita

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!