Recept

Pompoenstoofpotje met zwarte bonen, krokant gehakt en nacho’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

“Liever geen vlees erbij? Vervang het krokant gebakken gehakt dan door een spiegelei.”

bereiding
  1. 1

    Maak de guacamole. Halveer de avocado, haal er het vruchtvlees uit en plet het met een vork. Pers er de knoflook bij en breng de guacamole op smaak met citroensap, paprikapoeder, peper en zout. Dek hem goed af en zet hem koel weg tot gebruik.

  2. 2

    el en snipper de ui en de knoflook. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes. Spoel de zwarte bonen en laat ze goed uitlekken. Verhit olijfolie in een stoofpot en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de pompoenblokjes toe en kruid ze met 1 koffielepel kaneel, de komijn, het korianderpoeder en het paprikapoeder.

  3. 3

    Roer goed om tot alle geuren vrijkomen, blus met het sinaasappelsap en voeg ook de geraspte sinaasappelschil toe. Voeg de tomatenblokjes en het verkruimelde bouillonblokje toe en laat alles 15 minuten op een zacht vuur sudderen. Voeg dan de zwarte bonen toe en laat ze nog 5 minuten mee opwarmen.

  4. 4

    Bak intussen het gehakt krokant in een pan zonder vetstof. Breng het op smaak met een snuifje kaneel, worcestershiresaus, peper en zout.

  5. 5

    Verdeel het stoofpotje over kommetjes en werk het af met het krokant gebakken gehakt, een lepel guacamole, de tortillachips, de verse kruiden naar keuze en een lepeltje zure room.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenstoofpotje met zwarte bonen, krokant gehakt en nacho’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!