Recept

Gevulde focaccia met champignons, pompoen en kippengehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker, hartig gevuld broodje.

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Meng de bloem met het zout, de gedroogde gist, de olijfolie en het water door elkaar tot een plakkerig deeg en kneed het zo’n 10 minuten. Vet een kom in met olijfolie en leg het deeg daarin. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.

  2. 2

    Kook de pompoenblokjes beetgaar in gezouten water. Snij de champignons klein of in plakjes. Pel en snipper de ui en bak die glazig in olijfolie. Voeg de champignons toe en roerbak 5 minuten.

  3. 3

    Giet de pompoenblokjes  af, laat ze goed uitlekken en schep ze onder de champignons. Bak het gehakt in een droge koekenpan rul en voeg ze toe aan de groenten. Schep de oreganoblaadjes onder het groente-vleesmengsel. Kruid het met peper en zout.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 220°C. Kneed het deeg nog even goed door. Verdeel het deeg in 4 porties en draai er bolletjes van. Bestuif een werkvlak met een beetje bloem en rol de deegballetjes uit. Schep de vulling in het midden en vouw de zijkanten naar binnen. Druk de randen goed aan.

  5. 5

    Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met een beetje olijfolie en bestrooi ze met zeezout en de gedroogde oregano. Bak ze ongeveer 15 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde focaccia met champignons, pompoen en kippengehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!