Recept

Volkorencouscous met witte vis en groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Viva volkoren!

Volkorenproducten zoals brood, pasta, couscous en zilvervliesrijst bevatten veel meer voedingsvezels dan niet-volkoren varianten. Kijk dus goed in de supermarkt, want je kunt bijna van alle producten ook een volkoren versie kopen.

bereiding
  1. 1

    Kruid de vis met het komijnpoeder, de cayennepeper, peper en zout. Bak de vis in olijfolie bruin aan beide kanten en schep hem uit de pan. De vis hoeft nog niet gaar te zijn, enkel een korstje te hebben.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten. Pel en pers de knoflook. Stoof de sjalotten en de knoflook glazig in olijfolie. Maak de stengels prei schoon en snij ze in ringen. Snij de champignons in partjes. Halveer de spruiten.

  3. 3

    Voeg de spruiten toe aan de sjalot en de knoflook en roerbak ze 5 minuten. Schep er de prei en de champignons onder en bak nog 3 minuten. Giet er de groentebouillon bij, voeg de tijm en de parel-couscous toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen.

  4. 4

    Leg er de vis bovenop, zet het deksel op de pan en laat nog even doorwarmen. Werk de couscous en de vis af met de extra takjes verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Volkorencouscous met witte vis en groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!