Recept

Uienbloemen uit de airfryer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een bijzonder feestelijk bijgerecht uit de airfryer.

bereiding
  1. 1

    Pel de uien maar laat de wortel eraan. Snij ze elk in 12 partjes, maar zo dat ze bij de wortel aan elkaar blijven zitten. Leg de uien 1 uur in een kom met ijskoud water.

  2. 2

    Maak intussen de saus: hak de bieslook fijn. Meng de plattekaas met de bieslook en de ciderazijn, peper en zout. Zet koud weg tot gebruik.

  3. 3

    Laat de uien goed uitlekken. Spreid de 'bloemblaadjes' open en bestrooi ze overal met een dun laagje bloem uit een zeefje. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Plaats de uienbloemen in de airfryer, op een vel bakpapier. Bak ze 15 à 20 minuten op 180°C.

  5. 5

    Besprenkel de uien met de bieslook-cidersaus net voor het serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Uienbloemen uit de airfryer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!