Recept

Drie soorten frietjes uit de airfryer, met een yoghurtsausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Griekse frietjes, halloumifrietjes en frietjes van courgette: we toveren ze allemaal uit onze airfryer. Lekker als feesthapje!

Je kunt de drie soorten frietjes een na een serveren, of samen. Warm ze in dat laatste geval per portie even op in de airfryer, gedurende een minuutje of twee.

bereiding
  1. 1

    Maak eerst het sausje. Pel de knoflook en hak 'm fijn. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen. Meng alle ingrediënten voor het sausje in een kommetje en bewaar tot het serveren in de koelkast.

  2. 2

    Schil de aardappelen en snij ze in frieten. Leg ze in een kom met koud water terwijl je de andere ingrediënten voorbereidt.

  3. 3

    Spoel de courgettes, verwijder de uiteinden en snij de courgettes in staafjes. Snij de halloumi in plakken.

  4. 4

    Meng de courgettestaafjes in een kom met wat olie en bestrooi ze met het paneermeel. Kruid met zout en paprikapoeder; Schep goed om, zodat het paneermeel mooi verdeeld wordt.

  5. 5

    Verwarm de airfryer voor op 180°C.

  6. 6

    Bak de courgettes 8 à 10 minuten, schud ze halverwege de baktijd eens op.

  7. 7

    Haal de aardappelfrietjes uit het water en dep ze goed droog met keukenpapier. Haal de courgettes uit de airfryer en en doe er de aardappelfrietjes in. Bak ze 20 minuten. Schud tussendoor even op. Haal ze uit de airfryer en bestrooi met zout, oregano en verkruimelde feta.

  8. 8

    Bak ten slotte de halloumi 15 minuten in de airfryer. Het is een goed idee om dit op een vel bakpapier te doen. Draai de kaas halverwege de baktijd om.

  9. 9

    Serveer de frietjes met het sausje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Drie soorten frietjes uit de airfryer, met een yoghurtsausje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!