Recept

Gevulde kalkoenlapjes met hasselbackaardappelen en calvadossaus

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Overheerlijke kalkoeninvoltini met een feestelijke aardappel en dito sausje.

Tip: voor de perfecte hasselbackaardappel kun je onderaan in de aardappel in de lengte een houten spiesje steken. Zo snij je zeker niet door de onderkant van de aardappel heen.

bereiding
bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de aardappelen schoon. Snij ze met een scherp mes om de 3 mm in tot 1 cm van de onderkant. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi er de gedroogde tijm, peper, grof zeezout en olijfolie over. Gaar ze 40 minuten in de oven.

 2. 2

  Klop intussen de kalkoenlapjes wat platter met een vleeshamer. Spoel de appel en snij ‘m in dunne plakjes. Snij de geitenkaas en de peperkoek in dunne plakjes. Leg de kalkoenlapjes open en leg in het midden een plakje appel, plakje geitenkaas en plakje peperkoek. Rol de lapjes op, leg er een takje tijm op en bind ze vast met keukentouw. Borstel ze in met de gesmolten boter. Leg de kalkoeninvoltini de laatste 10 minuten mee bij de hasselbackaardappelen in de oven. Draai ze halfweg de gaartijd om.

 3. 3

  Maak de saus. Pel en snipper de sjalotten. Smelt de boter in een steelpan en fruit de sjalot glazig. Voeg de honing toe en laat de sjalot karamelliseren. Flambeer ze met de calvados. Zet hierbij de afzuigkap uit, anders kan de vlam erin schieten! Voeg er, als de calvados is uitgebrand, de kalfsfond aan toe en laat de vloeistof tot de helft inkoken. Zeef de saus, voeg de room toe en breng ze op smaak met peper en zout.

 4. 4

  Serveer de kalkoeninvoltini met de hasselbackaardappelen en de calvadossaus. Strooi er de gedroogde cranberry’s over en werk af met de rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde kalkoenlapjes met hasselbackaardappelen en calvadossaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!