Recept

Gegratineerde penne bolognese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Libelle-­chef Ilse: “Wil je nog meer groenten toevoegen aan deze heerlijke pasta­schotel? Vervang de klassieke penne dan door spinaziepenne.”

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de selder en snij hem in boogjes. Fruit de ui, de knoflook en de selder in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Blus met de wijn. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de kaneelstok, de rozemarijn, de laurier en de tijm toe. Verkruimel er het vleesbouillonblokje bij. Schep om en voeg 300 milliliter water toe. Kruid de saus met peper en zout.

  2. 2

    Laat de saus op een zacht vuur onder deksel 30 minuten sudderen. Schep af en toe om. Verwijder op het einde het kaneelstokje en het laurierblaadje.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de penne al dente in water met het verkruimelde pasta en rijst-bouillonblokje, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en meng hem samen met de helft van de parmezaan door de saus.

  4. 4

    Vet een ovenschaal in met wat boter en stort er de penne bolognese in. Strooi er de rest van de parmezaan over en verdeel er de blokjes taleggio over. Gaar de pasta 40 minuten in de oven tot alles mooi gratineert. Werk hem af met het verse basilicum en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegratineerde penne bolognese

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!